Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 22.04.2020 Збир на агли во триаголник

22.04.2020 Збир на агли во триаголник

Прв час за обаа лекција.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Триаголник и својства на триаголник
-Агли во триаголник (148 стр.)
Во збирката лекцијате е на стр.123 и стр.124.
Задача на учениците е:
-внимателно да ги прочитаат лекциите во учебникот (текстот со жолта позадина);
-од учебникот од лекцијата Триаголник и својства на триаголник да ја решат првата задача, а од лекцијата Агли во триаголник да ги решат сите 4 задачи;
-од работната тетратка да ги решат стр.78.
Ви испраќам и видео лекција со линк.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата погледнете го повторно видеото или побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *