Дома / Uncategorized / 21.05.2020г Првите учители стр.194

21.05.2020г Првите учители стр.194

1.Првата словенска азбука се вика глаголица

2.Ја составил Св.Кирил

3.Св.Наум и Климент Охридски ја поедноствиле и ја нарекле Кирилица

4. 24 Мај е денот кога го прославуваме во чест на светите Кирил и Методиј

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

Резултати од регионален натпревар по физика

На регионалниот натпревар по физика кој се одржа на Природно математичкиот факултет во Скопје, нашиот …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *