Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 21.04.2020 Одредување големина на непознат агол

21.04.2020 Одредување големина на непознат агол

Втор дел. Повторување од претходната лекција.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Пресметување големина на агол
-Одредување големина на непознат агол
Во збирката лекцијате е на стр.121 и стр.122.
Задача на учениците е:
-од работната тетратка да ги решат стр.76 и стр.77;
-од збирката стр.121/6 стр 122/9б)в)
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата погледнете го повторно видеото или побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *