Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / 20.05.2020-„Водната самовила“ од браќата Грим

20.05.2020-„Водната самовила“ од браќата Грим

-Прочитајте ја вмимателно бајката „Водната самовила“,поделете ја на логички целини и дадете наслов на истите ; -Извлечете порака од бајката , -Направете измена на бајката. Самовилата нека биде добра и нека им помогне на децата.

За Маја Милосављевиќ

Наставник по одделенска настава.

Провери

21.05.2020- тест

Македонски-тест-полугодишенПреземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *