Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 3 ТО ОДД. / 13.04.2020г.,,2Д форми со рефлективна симетрија,,

13.04.2020г.,,2Д форми со рефлективна симетрија,,

цели:

-да препознава, именува и разликува 2Д форми според бројот на страни и темиња

-да црта 2Д форми со рефлексија на симетрија и црта рефлексии на форми

-да одредува кои се симетрични, а кои несиметрични форми

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г.Венов дијаграм

стр.41 од работните тетратки да се реши задачата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *