Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 16.04.2020 Процена и мерење на агли

16.04.2020 Процена и мерење на агли

Лекцијата во учебникот е со име:
-Пресметување големина на агол
-Одредување големина на непознат агол
Во збирката лекцијате е на стр.121 и стр.122.
Задача на учениците е прво да ја прочитаат лекцијата во учебникот, потоа да го изгледаат видеото на ликот и на крај да ги речат следниве задачи:
-од учебникот од првата лекција првата задача, од втората лекција 1,3,4,5,7,9.
-од збирката стр.121/4,5 стр 122/7,9а)д)
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *