Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 15.05.2020 Пресметување на времениски интервали во дигитална и аналогна форма

15.05.2020 Пресметување на времениски интервали во дигитална и аналогна форма

Седми час од оваа тема, прв од оваа лекција (повторување од прво полугодие) . Лекција што се изучува на овој час е Пресметување на времениски интервали во дигитална и аналогна форма.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Пресметување временски интервали;
-Уште пресметување време;
Во збирката лекцијате е со име Читање време (стр.138);
Задача на учениците е:
-да ја прочитаат лекцијата во учебникот со име Пресметување временски интервали, поточно делот со жолта позадина;
-да прочитаат тоа што е испратено во слики на групата на фејсбук, да ги решат задачите што биле предвидени да се сработат на училиште (решени примери);
-во учебникот од лекцијата Пресметување временски интервали да ги решат на зача:1 и 2, и од лекцијата Уште пресметување време задача:1,6,7 и и8.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *