13-16.4. 2020 Велигден – приказна

https://learnenglishkids.britishcouncil.org/speak/the-great-egg-hunt

Ученици, отворете ја врската и изгледајте ја приказната за барање велигденски јајца. Потоа, под приказната имате игра, ја отварате и ги вежбате зборовите за Велигден научени од приказната.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Вокабулар за атмосферски прилики

whats-the-weather-likeПреземи Ученици, изгледајте ја и ислушајте ја презентацијата за кажување какво е времетo надвор. Напишете …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *