Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 13.04.2020 Врски меѓу 2Д и 3Д -форми

13.04.2020 Врски меѓу 2Д и 3Д -форми

Во учебникот лекцијата е со наслов: Различни видови мрежи.
Во збирката: Мрежи на геометриски тела (стр.120)
Во работна тетратка: Мрежи на 3Д форми (стр(74,75)
https://www.nctm.org/Classroom-Resources/Illuminations/Interactives/Geometric-Solids/


За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *