Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 07.05.2020 и 08.05.2020 Мерки за должина, тежина, зафатнина, температура

07.05.2020 и 08.05.2020 Мерки за должина, тежина, зафатнина, температура

Прв и втор час од оваа тема. Лекција што се изучува на овој час е Единици мерки.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Единици мерки;
-Уште претворање единици мерки од една во друга.
Во збирката лекцијате е со име Единици мерки (стр.133-135);
Задача на учениците е:
-од учебникот внимателно да ги прочитаат лекциите, посебно делот што е со жолта позадина.
-на првата лекција со име Единици мерки да одговорат на задача 1, а од втората лекција со наслов Уште претворање единици мерки од една во друга да ги решат 1,2 и 3 задача.
-од збирката да ги решат задачите: стр.133/3,5,7 и 10.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *