Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / 06.05.2020-Утврдување на текстот „Жителите на Охохо“ од Ристо Давчевски

06.05.2020-Утврдување на текстот „Жителите на Охохо“ од Ристо Давчевски

-Откако ќе го прочитате внимателно текстот кој се наоѓа на стр.142 и 143 решете ја следнава задача:

Напишете им писмо на Охохонците на планетата Икс и објаснете им дека жителите на Земјата не се караат и тепаат меѓу себе,туку дека тие учат и работат вредно, се почитуваат и се помагаат меѓу себе.Не заборавајте да ги поканите да ви дојдат на гости за да се уверат во тоа…..

За Маја Милосављевиќ

Наставник по одделенска настава.

Провери

21.05.2020- тест

Македонски-тест-полугодишенПреземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *