Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 05.05.2020 Пресликување на многуаголник

05.05.2020 Пресликување на многуаголник

Четврт час за оваа лекција, час за вежби . Лекциите што се повторуваат на овој час е симетрија, транслација и ротација на многуаголник.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Осна симетрија, транслација, ротација (стр.151);
-Во збирката лекцијате е со име Ротација. Транслација, Симетрија (стр.129-133);
-Во работната тетратка е со име Осна симетрија, транслација, ротација (стр.81);
Задача на учениците е:
-да повторат и во случај на потешкотии во материјалот да се навратат кон лекциите од претходните часови (текстот со жолта позадина);
-од учебникот на стр.151 да ги решат 1 и 2 задача;
-од работната тетратка на стр.81 да ги решат 1 и 2 задача;
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *