Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:
-Работа со податоци;
-Медијана;
-Аритметичка средина;
Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка средина (стр.140)
Задача на учениците е:
-да ги прочитаат споменатите лекции, посебно текстот со жолта позадина.
-Од втората лекција со наслов Медијана да ги решат задача 1,2,3, од третата лекција Аритметичка средина да ги решат 1, 2 и 3 задача;
-Од збирката на страна 140 да ги речат задачите: 1,3,4 и 5 (сега барањата што не се извршија минатиот час).
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

27.05.2020 абота со податоци – статистика и дијаграми

Прв час од оваа тема (повторување од прво полугодие) .Лекцијата во учебникот е со име:-Прикажување …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *