Дома / Uncategorized / Југославија и Албанија во плуралистичките и демократските процеси

Југославија и Албанија во плуралистичките и демократските процеси

Активности за периодот: 20.04-24.04

Цели за учениците: 

– Да знаат за Југославија во плуралистичките процеси  

– Да знаат за причините за распадот на Југославија   

– Да знаат за Албанија во плуралистичките процеси

– Да знаат за распадот на комунизмот во Албанија

Распадот на Југославија

Внимателно разгледајте ги сликите на страна 127 и одговорете:

Кој е Јосип Броз Тито а кој Енвер Хоџа?

Јосип Броз Тито
Енвер Хоџа

За домашно:  Одговорете ги прашањата на страна 128  

одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

Аз, буки, веди… 24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј! Делата на …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.