Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 7 МО ОДД. / Читање со разбирање – Ајде да ги спасиме дивите животни во нашиот свет!/ Вокабулар за загрозени животни

Читање со разбирање – Ајде да ги спасиме дивите животни во нашиот свет!/ Вокабулар за загрозени животни

Ученици, преземете го прикачениот документ. Прочитајте го текстот за загрозени животни и истите напишете ги во тетратките. Потоа, одговорете ги прашањата според тоа колку сте го разбрале од текстот. За оние зборови кои не можете да сфатите што значат, пишете ми.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

27.4- 4.5.2020, English, 7th grade

27.4-4.5.2020-English-7th-gradeDownload

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *