Утврдување на темата

Ученици, го преземате гореприкачениот документ. Во првата задача ја слушате следната аудио снимка и го заокруживате она што ќе го слушнете.

Во втората задача, ја нумерирате секоја сликичка како што ќе го слушнете нејзиниот опис на следната аудио снимка.

Во задача број 3 го пополнувате текстот со зборовите дадени над истиот. На крај во задача 4, цртате и боите облека на момчето и на девојчето. А, потоа пишувате во што е облечено момчето а во што девојчето.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, отворете на стр.60 од учебникот и во активност 2 ги слушате новите зборови за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *