Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИНФОРМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / ТЕМА-ИНТЕРНЕТ-Компјутерски мрежи

ТЕМА-ИНТЕРНЕТ-Компјутерски мрежи

Добар ден ученици.Ваша задача е.

ТЕМА-ИНТЕРНЕТ-112 страна од учебникот.

 Компјутерски мрежи- ЗАДАЧА-страна 125 од учебникот.

Со пребарувачот Google обиди се:

• да дознаеш кој е главен град на некоја држава во светот,

 • да пронајдеш слики од знамето на државата и главниот град,

• да пронајдеш слики од познати пејачи, артисти или ликови од цртаните филмови, • креирај нов фолдер под името Sliki и меморирај некои од сликите со големина над 50KB.

Седете дома и имајте пријатни моменти.Поздрав.

За Сунчица Деспотовска

Наставник по Техничко образование и Информатика.

Провери

Поим за мултимедија. Поим за мултимедијална презентација.

Добар ден драги ученици.На страна 91-98 во учебникот имате за-Поим за мултимедија. Поим за мултимедијална …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *