Дома / Новости / СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како и пошироката јавност, дека во период од 10-17.12 .2018 год. се организира акција за собирање и рециклирање на зелени пластични шишиња за изработка на новогодишни елки и украси. Сите кои сакаат да учествуваат во оваа акција може шишињата да ги донесат и предадат на еко –одборот. Со почит Еко одборот

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како ипошироката јавност, дека на ден 20.12.2018 год.(четврток),се организира акцијаза мерење и продавање на пластика за рециклирање.Акцијата за собирање и рециклирање на пластични шишиња и останата пластика започна уште во септемвриоваа учебна година и ѓе трае до 20-ти декември,за кога се планира пластиката дасе донесе во училишниот двор каде ѓе се измери по паралелки и ќе се прогласува„Нај Еко паралелка“.Целта на оваа акција е да се стекнат навики кај ученицитеза собирање и рециклирање на отпадот за да имаме поздрава и почиста Животнасредина.Насобраната пластика ќе се продаде во најблискиот откупен пункт асредствата да се пренаменат за за потребите на учениците како и во хуманитарниакции. „Побрзајте ученици,зошто токму вие и вашата паралелка да не биденајголем екологист.“ Со почит Еко одборот

За Систем Администратор

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *