Дома / Новости / Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

🚨Во нашето училиште успешно се спроведе симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес.

✅️Целта на вежбата беше запознавање на учениците со мерките за евакуација во случај на земјотрес.

✅️Запознавање со процедурите на евакуација и спроведувањето на планот за заштита и спасување, е дел од мерките за едукативно и превентивно делување во подготовка на степенот на безбедносни мерки и заштита на учениците и вработените во услови на непогода.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *