Дома / Новости / Саем на книгата

Саем на книгата

📚Во календарот на најзначајни културни македонски настани, централното место со

децении му припаѓа токму на „Саемот на книгата“📚

📕Учениците од нашето училиште денес ја посетија најголемата манифестација посветена на книгата, годинава под мотото “Мирисот на нова

книга ја најавува пролетта“.

📘Да ги поттикнеме децата, на секаков начин уште од најмала возраст да уживаат во пишаниот збор и да покажат почит кон незаменливиот придонес на оние кои го стимулираат социјалниот и културниот развој на човештвото!

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *