Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД. / Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја соодветната облека.
Потоа, ја работите активност 4 на истата страна. Во зависност од тоа кое дете кога ќе го слушнете да се опишува каква облека носи, тогаш го пишувате редоследниот број во квадратчето до детето.
Отворете и на стр. 57 од учебникот и ја работите задача 11. Всушност, слушате внимателно кои деца кога ќе се опишуваат што носат и ги заокружувате. Потоа, облеката под сликата ја боите како што е прикажана на големата слика.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Правење постер за облека

Ученици, отворете на стр.58 од учебникот и слушнете ја внимателно задача 13. Треба да го …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *