Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД. / Правење постер со домашни животни

Правење постер со домашни животни

Ученици, отворете на стр.66 од учебникот. Ја работите задача 13 – го слушате звукот што го прави секое животно и го пишувате соодветниот број.

Следно, во задача 14 ги броите домашните животни и го пишувате добиениот број до соодветното животно.

Потоа, во задача 15 правите постер со домашни животни. Цртате домашни животни или лепите сликички со домашни животни од списанија.

На крај, ја работите задача 17 на стр.67 од учебникот. Го цртате вашето омилено животно. А потоа се снимате (аудио снимка) како кажувате кое е вашето омилено животно. (My favourite animal is…)

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *