Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД. / Повторување на вокабуларот за животни

Повторување на вокабуларот за животни

Ученици, ја гледате и слушате следнава презентација (кликате на секој звучник, за да слушнете како се именува секое животно).

Следно, на стр.60 од учебникот ја работите активност 2, во која ги лепите животните како што ќе ги слушнете.

Потоа, на стр.61 од учебникот, ја работите задача 3. Го пишувате редоследно бројот во квадратчето до секое животно, како што ќе го слушнете на следнава аудио снимка.

На крај, на истата страна ја работите задача 4, во која треба да го поврзете (како што ќе слушнете) секое дете со своето домашно милениче.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *