Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД / Повторување и утврдување на темата

Повторување и утврдување на темата

Ученици, преземете го документот со вежбите за повторување.

Ја слушате внимателно првата вежба. Доколку она што ќе го слушнете за секоја сликичка е точно ставате знак √, а доколку е неточно ставате знак x во квадратчето до сликата.
Ја слушате втората вежба исто така. Како ќе го слушнете описот на секоја сликичка така го пишувате соодветниот број во квадратчето.

Третата вежба ја дополнувате со дадените зборови во правоаголникот. На крај, во четвртата цртате ваше омилено место и со две реченици кажувате што има.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20-25.05 2020 angliski za treto odd

Англиски-трето-одд-20-25.05.2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *