Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 9 ТО ОДД. / Повторување за Самостојна и незвисна Македонија

Повторување за Самостојна и незвисна Македонија

Активности за периодот од: 04.05-08.05

Цели: учениците да знаат за

  • Причините за распадот  на  Југославија
  • Формирањето на првата влада на Независна Република Македонија
  • Промените во политичкиот и економски систем што ќе настанат во Република Македонија
  • Меѓународната положба наМакедонија во светот
Досегашни македонски претседатели

За домашно – Истражувај за досегашните Претседатели на Република Македонија,напишете мал есеј за секого од нив

одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за : Образованието, науката и култтурата

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: утврдување на веќе стекнатите знаења; учениците да знаат за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *