Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 9 ТО ОДД. / Општествено – политичките и економските прилики во Македонија

Општествено – политичките и економските прилики во Македонија

Активности за периодот: 27.04-01.05

Цели учениците да знаат за:

  • Најважните мерки во стопанството по војната во Македонија
  • Политичкиот систем во Македонија
  • Промените што настануваат во политичкиот систм во Македонија
Првата Влада на Македонија 16.04.1945 година

За домашно одговорете на прашањата: се што се наоѓаат на страна 132

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за : Образованието, науката и култтурата

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: утврдување на веќе стекнатите знаења; учениците да знаат за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *