Дома / Новости / На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница

На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница

✅️На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница на повеќе теми

➡️,,Насилство во училиштата,,

➡️,,Врсничко насилство со посебен акцент на Cyber bullying,, најкактеристична и најприсутна форма на насилство, како и начините и методите кои треба да се користат во справување со овој вид на девијантно однесување помеѓу младите.

➡️,,Безбеден во сообраќајот, безбедни пешаци”, со посебен акцент за безбедно доаѓање и заминување на учениците од училиштето.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Ден на планетата Земја

Целта на одбележувањето на ,,Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свесност …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *