Дома / Е-НАСТАВА / 8 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 8 МО ОДД. / Македонија во времето на Младотурската револуција

Македонија во времето на Младотурската револуција

Активности за периодот од: 27.04-01.05

Цели: учениците да знаат за

      – Младотурското движење и Македонија

  • Учеството на Македонците во револуцијата
  • Промената на политиката од страна на младотурците
Јане Сандански и Нуредин – бег
Јане Сандански – Димо Хаџи Димов – Тодор Паница
Младотурската револуција 1908 година

За домашно: Одговорете ги прашањата што се наоѓаат на страна 129

Одговорите да се пратат на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за Македонија во балканските војни , Македонија во веремето на Младотурската револуција и Афирмација на националната мисла за создавање на Македонска држава

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Учеството на македонците во Првата …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *