Дома / Uncategorized / ,„ ЛАВИРИНТИ НА УМОТ “ Техники за развој на вештини неопходни за успешно учење“

,„ ЛАВИРИНТИ НА УМОТ “ Техники за развој на вештини неопходни за успешно учење“

Организатор Центар за развој на потенцијалот кај децата и младите „PLEY “
Учесници: Наставници , педагози, психолози, воспитувачи
Предавачи Катарина Мајкич и Мила Радовановиќ
Цели: Зошто средното детство е клучен период во развојот на една личност Како да се препознае пореметувае на вниманието Запознавање со техниките неопходни за успешно учење Негување и прифаќање на позитивните примери и ситуации Искажување на љубовта и почитта кон другите на прифатлив и позитивен начин Како да се препознае анксиозност и депресија кај децата Како да се задовли потребата за сигурност и заштита Како да се креирасредината за учење и развој Запознавање со игрите за групна работа Јакнење на организациските вештини и планирања Јакнење на самодовербата и самоиницијативноста Како да се постигне емоционална рамнотежа Поттик за почесто заедничко дружење на наставниците,учениците и родителите Споделување на проблеми,размислувања и заклучоци. Градење на доверба, разбирање и почит помеѓу наставниците, учениците и родителите
Опис на активностите: Предавањето запошна со претставување на предавачите , истакнување на целите и очекувањата од истото Имаше исцрпно излагање за неопходните техники за успешно учење Се демонстрираа и практично изведоа вежби за подобри постигнивања на знаења како и вежби за додобрување на концентрацијата и мотивацијата на учениците

За Систем Администратор

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *