Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 9 ТО ОДД. / Културно – просветниот развој на Албанците во Македонија (1944 – 1991 ) година

Културно – просветниот развој на Албанците во Македонија (1944 – 1991 ) година

Активности за периодот од: 25.05-29.05

Цели: учениците да знаат за

  • Развојот на основното и средното образование на Албански јазик во
    Македонија
  • Развојот на високообразован научен кадар и на научните дејности во Македонија
Албанци
Населување на албанците во Македонија

За домашно – Одговорете на прашањата што се на страна 150,одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Образованието, науката и култтурата

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Достигањата во сверата  на образованиетоФормирањето …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *