Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ТЕХНИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 5 ТО ОДД. / Конструкција на енергетски претворувач -Макета на ветерница.

Конструкција на енергетски претворувач -Макета на ветерница.

Добар ден ученици.Ваша задача за оваа недела е да изработите работна задача -Конструкција на енергетски претворувач -Макета на ветерница.Материјали за работа немате во Мегатехната. Користете картон или подебела хартија во боја што ја имате во Мегатехната.Како пример за да имате ориентација како да изгледа имате преглед во учебникот по Техничко образование на страна 48 или оваа илустрација.Имајте пријатни мигови и седете дома.

За Сунчица Деспотовска

Наставник по Техничко образование и Информатика.

Провери

Модел по сопствена идеја-авион-или возило

Добар ден драги ученици.На страна 44-45-46-47 од работната тетратка од Мегатехна да се изработи модел …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *