Дома / Новости / Конкурс за избор на ученик-првенец на генерација

Конкурс за избор на ученик-првенец на генерација

КОНКУРС

За избор на ученик – првенец на генерација за учебната 2020/2021

Право на учество имаат ученици од деветто оделение кои ги исполнуваат следниве услови:

• Да покажуваат примерен однос во училиштето и надвор од него.

• Да имаат континуиран одличен успех.

• Да имаат учествувано на училишни натпревари (интерни- училишни, општински, регионални, државни, меѓународни)

• Да имаат освоено награди, дипломи, признанија, благодарници.

• Активно да учествуваат во слободни ученички активности, во воннаставни активности, како и во работата на ученичките организации и училиштето воопшто

.Учениците кои ги исполнуваат горенаведените услови да се обратат кај своите класни раководители за дополнителни информации и помош при подготовка на документите.

Потребните документи да се достават електронски на следниот е-mail damegruev.pps@yahoo.com или во просториите на педагошко-психолошката служба најдоцна до 09.06.2021 до 10 часот.Документите да содржат:

• Пријава до комисијата• Копии од дипломи, пофалници, благодарници и сл.• Комисијата ќе ги разгледа пристигнатите документи и според правилникот на училиштето за бодување, ќе состави кандидатска листа за избор на ученик-првенец на генерација.Наставничкиот Совет, на крајот од учебната година, ќе го прогласи ученикот-првенец на генерација.

Линк до пријава

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Резултаи од општински натпревар по Англиски јазик

На општинскиот натпревар по Англиски јазик, кој што се одржа во училиштето Васил Главинов во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *