Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 6 ТО ОДД. / Истражување античкиот град Стоби изработка на презентација

Истражување античкиот град Стоби изработка на презентација

Активности за периодот од: 18.05-22.05

Цели: учениците да знаат за

  • Местоположбата на античкиот град Стоби
  • Остатоците што се наоѓаат во античкиот град Стоби
Перистерска куќа во Стоби
Дел од градот Стоби
Мозаик во Стоби
Дел од градот Стоби

За домашно напишете есеј или направете презентација за античкиот локалитет Стоби кај Градско, по ваш избор. Домашната работа пратете ја на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Kултурата во времето на Римското владеење

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Романизација на балканските земји и …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *