Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот училишен натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот училишен натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Ворамките на натпреварите кои ги организираДФРМ (Друштвото на физичарите на РепубликаМакедонија ) на 02.02.2019 г. се одржа училишниот натпревар по физика во ООУ“Даме Груев”Градско.

Натпреварот започна во 10:00 часот.На истиот земаа учество учениците од 8 и 9 одд под менторство на наставничката Цвета Колева. Натпреварот траеше до 12:00 часот и се помина во најдобар ред.

Бидејќи сме едно училиште со еден наставник по физика натпреварот го организираше и спроведе наставничката Цвета Колева.

Секоја година на овие натпревари учествуваат повеќе од 500 ученици од целата држава од кои се бираат најдобрите за да ја претставуваат Македонија на Меѓународната олимпијада по физика.

Резултатите кои ги постигнаа учениците се дадени во прилог

Конечни резултати
Реден број Име и презиме зад. 1 зад. 2 зад. 3 зад. 4 зад. 5 Вкупно
1 Давид Ристов

2 Виктор Богевски

3 Благој Колев

4 Тамара Иванова

5 Теодора Иванова

6 Димитар Киров

7 Наталија Малчева

8 Наталија Велевска

9 Филип Филипов

10 Петар Стојановски

11 Елена Митева


Сара Стаменкова

Дата изготвил.

02.02.2019 Наставник: Цвета Колева

За Систем Администратор

Провери

Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2020/2021 година

Линк до конкурсот за запишување на учениците во јавните средни училишта за учебната 2020/ 2021 …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *