Дома / Новости / Извештај од мобилност на наставници во рамките на проектот ,, Магичната моќ на игрите” , дел од програмата Еразмус плус

Извештај од мобилност на наставници во рамките на проектот ,, Магичната моќ на игрите” , дел од програмата Еразмус плус

Извештај од  спроведената мобилност за    Erasmus+ Project:

The Magic Power of Games

Датум:27 септември1 октомври 2021

Место: LiceulTeoretic ”MironCostin” Pașcani, Iași, Romania

Во периодот од 27 октомври до 1 септември 2021 година се спроведе втората мобилноста за проектот Еразмус+. Од редот наставници од нашето училиште на мобилноста учество земаа наставниците: Цвета Колева, Маре Аризанова, Ели Неделковска, Оливер Димов и Злате Стојковски.

Во текот на петте работни дена, беа спроведени следниве активности:

 • Вработените и учениците од училиштето во Пашкани ни посакаа  добредојде на нивниот  традиционален начин.
 • Официјален прием од Директорката.
 • Кратка презентација -Моето училиште
 • Презентација и дебата (Значењето на претставите со кукли во изразувањето на чувствата и мислите со тоа што се оттргнуваат децата од личниот притисок и притисокот на околината
 • Презентација: глума со улоги во училиштето (guest professional puppet actor)

Активности кои беа спроведени во детскиот клуб во Пашкани кој има за цел да ги образува и воспитува учениците  се следниве:

 • Добредојдовте во детскиот клуб Pașcani
 • Кукли и куклена претстава
 • Јовче и дрвото грав
 • Forum theatre – работилница
 • Работилница–Направете своја кукла
 • Luceafărul ”Национален театар во Јаши
 • Куклена претстаца: Hansel and Gretel
 • Средба со глумците од театарот ”Luceafărul”
 • Посета на Палата на културата во Јаши
 • Посета на катедрала: Saint Parascheva Cathedral

На крајот од мобилноста на сите учесници им беа доделени сертификати за учество.

Во прилог се слики од  спроведените активности

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *