Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ ОД МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА ОД ООУ„ДАМЕ ГРУЕВ“-ГРАДСКО

ИЗВЕШТАЈ ОД МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА ОД ООУ„ДАМЕ ГРУЕВ“-ГРАДСКО

Од 15 Октомври до 15 Ноември во нашето училиште се одбележа месецот на книгата.Оваа манифестација стана веќе традиција во нашето училиште и се одржува веќе седма година. Како и секоја година и оваа година се одржа и литературниот и ликовниот конкурс на тема: „ Моето добро дело“  за учениците од второ до петто одделение и „Хуманоста не познава граници“ за учениците од шесто до деветто одделение.За литературниот конкурс имаше доставено 30-тина состави и дваесетина цртежи за ликовниот конкурс. Наградени ученици од литературниот конкурс се: -за учениците од шесто до деветто одделение: 1-то место го освои ученичката од деветто одделение АНГЕЛА НАСТОВА; 2-то место го освои ученичката од шесто одделение СТЕФАНИЈА КУЗМАНОВА; 3-то место го освои ученичката од седмо одделение ДРАГАНА ЉОМОВА. -Наградени ученици за литературниот конкурс за учениците од второ до петто одделение се: 1-то место го освои ученичката МАРИЈА БУДИМОВА од трето одделение; 2-то место го освои ученичката ГАБРИЕЛА МАРКОВА од четврто одделение;
-3-то место го освои ученикот КОНСТАДИН ЛАЗОВ од трето одделение.
-Наградени ученици за ликовниот конкурс за учениците од второ до деветто одделение се:
1-то место го освои ученичката МАРИЈА БЕШОВСКА од трето одделение;
2-то место ученичката АНАСТАСИЈА КАВАЗОВА од второ одделение  ;
3-то место го освои ученикот ДАВИД ТОШЕВ од трето одделение.
Награденитеученици добија соодветни награди(книги-лектири и прибор за цртање) и дипломи заучеството и освоеното место на месецот на книгата.

За Систем Администратор

Провери

Резултаи од општински натпревар по Англиски јазик

На општинскиот натпревар по Англиски јазик, кој што се одржа во училиштето Васил Главинов во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *