Дома / Новости / Извештај од Државниот натпревар на клубовите на млади техничари и природници кои се одржа на ден 06 Април 2019

Извештај од Државниот натпревар на клубовите на млади техничари и природници кои се одржа на ден 06 Април 2019

Од Државен натпревар на клубовите на млади техничари и природници кои  се одржа на ден 06април 2019 година во ООУ ,,Св.Кирил и Методиј-Македонска Каменица со почеток  во 9 .00 часот.На државниот натпревар на млади техничари и природници  земаа учество нашите ученици од ООУ,, Даме Груев “  Градско и ги постигнаа следниве резултати.                                                  

Р.б Име и презиме на ученикот Област Ментор  Освоено место
1 Драгана Љомова Градежништво и архитектура Сунчица Деспотовска II – место Сребрена медаља
2 Марија Седмакова Воздухопловно моделарство Сунчица Деспотовска IV – место
3 Благој Колев Агротехника Сунчица Деспотовска IV – место
4 Димитар Киров Применета Хемија Каролина Кирова IV – место
6 Теодора Иванова Применета Биологија Ели Неделковска IV – место

               Дата: 07-04-2019                                     Припремил: С.Деспотовска                                                                                                                                                                             

За Систем Администратор

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *