Дома / Новости / ЕДУКАЦИЈА ЗА БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

ЕДУКАЦИЈА ЗА БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

‼️ЕДУКАЦИЈА ЗА БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ‼️

🔴Во просториите на Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Градско се одржа едукација за борба против болести на зависност.

🔴На истата присутни беа учениците од осмо и деветто одделение при ООУ „Даме Груев“.

🔴Учениците слушнаа за сите последици и негативни влијанија кои ги има употребата на цигарите, алкохолот и дрогата.

🔴Едукативното предавање го изведоа сертифицирани врскички едукатори од Црвен крст на РСМ Општина организација Велес

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *