Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 9 ТО ОДД. / Државата и јавната администрација во функција на граѓаните

Државата и јавната администрација во функција на граѓаните

Цели на часот – Учениците да знаат да ги објаснуваат функциите и одговорностите на државната и јавната администрација

Јавната администрација ги опфаќа сите државни институции кои служат како сервис од каде граѓаните добиваат услуги и ги остваруваат своите права кои им се гарантирани со закон.

Административните службеници се делат на државни и јавни службеници

Дополнително видео

За домашно – Поврзете ги институциите со нивните дејности

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *