Дома / Новости / Детска претстава “Црвенкапа и шумскиот судија”

Детска претстава “Црвенкапа и шумскиот судија”

🎭Театарот е волшебна уметност која останува, опстојува и пркоси на просторот и времето, поддржува храбри, авангардни и креативни идеи. Театарот е отворена врата за секоја нова генерација која се стреми да се надградува, да открива…Затоа младите генерации уште од најраната возраст треба да се збогатат со театарската уметност која го менува нивниот живот во сите сегменти.

✅️Од тие причини нашите ученици имаат можност многу често со задоволство да следат театарски претстави.

🎯Денес нашите учениците од одделенска настава ја проследија премиерата на детска претстава “Црвенкапа и шумскиот судија” на Театар при Дом на култура “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *