Дома / Новости / Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди.

Дел од таа свеченост беа и ученици од нашето училиште кои беа наградени со следните награди:

🥇Прва награда за литературниот конкурс на тема :”Читањето е сонување со отворени очи” – награден ученик е Давид Трајковски од IX одделение

🎖За најчитател е награден нашиот ученик Леон Кавазов-ученик во VIII одделение

🏅За најдобра фотографија е наградена нашата најмала ученичка Јоана Нацкова-ученичка во II одделение.

Честитки ученици наши! Се гордееме со вашите успеси!❤️

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *