Дома / Новости / Во нашето училиште се реализираше пригодна програма на која се доделија дипломи за наградените ученици по повод “Месецот на книгата “

Во нашето училиште се реализираше пригодна програма на која се доделија дипломи за наградените ученици по повод “Месецот на книгата “

На пригодната програма присуствуваше Панче Коцев, наш ученик, надежен писател, кој сега скоро ја издаде неговата прва книга. Тој им упати честитки на наградените ученици и дополнително со краток говор ги мотивираше учениците, да не застануваат овде, да продолжат храбо да чекорат на патот кон успехот!

📕Наградени ученици од литературниот конкурс за учениците од II до V одделение се:

1️⃣Прво место- Тамара Трајчева

2️⃣Второ место -Матеј Будимов

3️⃣Трето место-Бојана Иванова

📘Наградени ученици од литературниот конкурс за учениците од VI до IX одделение се:

1️⃣Прво место -Иван Трендафилов

2️⃣Второ место-Александар Пановски

3️⃣Трето место-Марија Будимова

🎨Наградени ученици од ликовниот конкурс за учениците од II до V одделение се:

1️⃣Прво место-Бисера Иванова

2️⃣Второ место -Мелани Ивановска

3️⃣Трето место-Андреја Велкова

🎨На ликовниот конкурс за учениците од VI до IX одделение имаше приложено само еден цртеж од нашата ученичка,Марија Будимова и таа заслужено ја доби првата награда.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *