Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД / Вежби – вокабулар за географски поими, годишни времиња, месеци и денови од неделата

Вежби – вокабулар за географски поими, годишни времиња, месеци и денови од неделата

Го отворате документот. Во секој правоаголник, го пишувате денот и какво е времето за тој ден.

Ја отворате разгледницата. Цртате она што ќе си го изберете од понудените зборови од разгледницата. Потоа, го подвлекувате нацртаниот збор во разгледницата и ги дополнувате празните места. Прво, на кого му ја пишувате разгледницата, местото во кое се наоѓате и на крај вашето име.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20-25.05 2020 angliski za treto odd

Англиски-трето-одд-20-25.05.2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *