среда , јануари 29 2020
Дома / Новости / АКЦИЈА ЗА „ Ден на Пролетта и Ден на Екологијата“

АКЦИЈА ЗА „ Ден на Пролетта и Ден на Екологијата“

Во среда – 21.03.2018 година  се организира акција од страна на нашето училиште “Даме Груев “ -Градско.

Според предвидениот план на активности за одбележување на оваа акција, во согласност со директорот на ООУ ,,Даме Груев” – Градско донесе одлука да се преземе еко-акција за расчистување,  и уредување на училишниот двор и просторот околу него. Активностите се одвиваа според предвидената динамика и тоа:

Пред започнувањето на акцијата на сите ученици им се презентираше за поимите „Екологија“ и „ Рециклирање“,што се можеме да рециклираме и правила на однесување кон животната средина.

Учениците од II до V одделение изработија еко пароли за заштита на животната средина.

 

  • Група I – Учениците од II до V одделение го чистеа ентериерот на училиштето, а одговорни наставници за овие активности се одделенските раководители

Група II – Учениците од VI до IX одделение беа поделени во  две групи и тоа  групи за засадување на цвеќиња и расчистување на училишниот двор и класифицирање на собраниот отпад. Одговорни наставници за овие активности беа класните раководители

За webadmin

Провери

Извештај од реализирана активност

По повод 22ри април,Денот на планетата земја,во нашето училиште беа реализирани низа бројни активности,во кои …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *